Založ si blog

Keď sa páni prokurátori Harkabus a Mikuláš snažia vyvolať dojem, že majú „gule“, ale nemajú zrejme ani „guličky“

Niekdajší prokurátori bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš končia v pracovno-právnom pomere na Generálnej prokuratúre SR.

Boli o. i. dozorujúcimi prokurátormi v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Utekajú z prípadu, ktorý mal byť morálnym a právnym merítkom stavu spravodlivosti na Slovensku. Reálne to znamená, že riešenie prípadu sa predĺži o mesiace ak nie o roky. Ich vyhlásenie, že budú kedykoľvek nápomocní, je smiešne (to by sa museli stať advokátmi jednej zo zúčastnených strán). Prosto sa na prípad „vykašľali“.

Jedným z dôvodov odchodu bolo údajné nevyhovenie ich žiadosti o pridelenie na Krajskú prokuratúru v Žiline, lebo je to to bližšie k miestu ich bydliska. Takže otázka znie – o koľko kilometrov ďalej od Žiliny je Bratislava od Pezinka? – keď dochádzali na Úrad špeciálnej prokuratúry?

Prokurátor Harkabus sa verejne pochválil, že je jazykovo vybavený. Na Generálnej prokuratúre bol pridelený na medzinárodný odbor, kde je potrebná jazyková kvalifikácia. Podľa tohoto to asi nebola profesionálna degradácia.

Prokurátor Harkabus súčasne ako dôvod uviedol, že aj keby bol zrejme pridelený na Krajskú prokuratúru v Žiline, nemohol by tam pracovať, lebo má – zrejme – „neprekonateľné“ osobné a odborné rozdielne názory na nového námestníka krajského prokurátora Martina Kováča. To ako nadriadený sa bude vyberať podľa osobného názoru podriadeného?

Obaja prokurátori (ako aj všetci ostatní zo zaniknutého Úradu špeciálnej prokuratúry) pritom zostali ďalej dozorujúcimi prokurátormi v prípadoch, ktoré dozorovali ako špeciálni prokurátori (ako v prípade spomínaného Jána Kuciaka, a pod.).

Odhliadnuc od čohokoľvek uvedeného, dokončiť prípad vraždy Ján Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mal byť pre nich oboch prípadom profesionálnej cti, odbornej, občianskej a morálnej zodpovednosti.

Nuž nestalo sa.

Napokon, majú právo sa rozhodnúť o svojom živote či zamestnaní.

Akurát by bolo pritom poctivé nevyvolávať falošný dojem, že to robia preto, lebo majú „gule“, keď vcelku oprávnene vzniká z celého konania pochybnosť, či majú vôbec v danom kontexte „guličky“.

Falošné slzy Zuzany Čaputovej

14.03.2024

Výraznú mediálnu odozvu mala tragédia matky a jej 8-ročnej mimoriadne závažne postihnutej dcérky, ktorá nedokázala riešiť ich ťažkú životnú situáciu inak, ako postavením sa pred prichádzajúci vlak pri obci Beňadiková dňa 9.3.2024. Obe zahynuli. Na túto tragédiu reagovala emotívne aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá „myslí na bolesť matky, ktorú musela [...]

Komu to tu dnes drbe, páni z KDH?

07.03.2024

Aby nedošlo k mylnému výkladu, tak hneď na úvod si dovolím prehlásiť, že ako v tomto blogu tak aj v ostatných blogoch, ktoré budú obsahovať slovo „drbať“ a jeho formy, sa jedná dôsledne o jeho význam tak, ako to udáva Slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV, Slovník súčasného slovenského jazyka z r. 2006, 2011, 2015, 2021. [...]

Porazil Šaul svojich tisíc, Dávid svojich desaťtisíc, ale Bibi zabil tridsaťtisíc

26.02.2024

„Porazil Šaul svojich tisíc, ale Dávid svojich desaťtisíc“ takto nôtili izraelské ženy pri návrate Dávida z víťazného ťaženia proti Filištíncom (Prvá kniha Samuelova, Starý zákon). Už starozákonný jazyk rozlišoval zabitie vo vojne (porazil Šaul svojich tisíc) a zabitie, resp. vraždu ako to bolo v prípade zabitia Ábela svojím bratom Kainom [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

dedo Jano

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 84298x
Priemerná čítanosť článkov: 4215x

Autor blogu

Kategórie