Falošné slzy Zuzany Čaputovej

14. marca 2024, dedo Jano, Nezaradené

Výraznú mediálnu odozvu mala tragédia matky a jej 8-ročnej mimoriadne závažne postihnutej dcérky, ktorá nedokázala riešiť ich ťažkú životnú situáciu inak, ako postavením sa pred prichádzajúci vlak pri obci Beňadiková dňa 9.3.2024. Obe zahynuli.

Na túto tragédiu reagovala emotívne aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá „myslí na bolesť matky, ktorú musela zažívať, a to až tak, že ju nedokázala uniesť“ a následne sa vyjadrila, že „táto udalosť by mala byť mementom, že rodiny s deťmi so zdravotným znevýhodnením potrebujú ďaleko väčšiu podporu a pozornosť“.

Prezidentka sa k problematike zdravotne postihnutých vyjadrila aj 3.12.2022 v rámci Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím, s apelom, že „spoločnosť nerobí dosť, aby rodičia s deťmi so zdravotným znevýhodnením mali podporu, akú potrebujú“. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti pri príležitosti Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím.

A to je asi v kocke všetko, čo sa týka prezidentky a jej záujmu o problematiku zdravotne postihnutých.

Nepriamo o tom svedči aj 18 600 odkazov na vyhľadávači Google pri zadaní hesla „Čaputová a zdravotne postihnutí“.

V prípade zadania hesla „Čaputová a matka s postihnutým dieťaťom“ Google udáva celkom 2 012 odkazov.

Prezident Slovenskej republiky má pomerne veľa možností, ako prispieť k zmene hociktorej situácie: – môže sa zúčastniť zasadnutia vlády, – môže diskutovať s príslušným rezortným, – môže spolupracovať s predstaviteľmi zdravotne postihnutých o konkrétnych možnostiach a opatreniach na zlepšenie ich situácie, – a tieto návrhy môže predkladať uvedenému ministrovi. Žiaľ, nič z uvedeného sa, ako prejav snahy o riešenie problematik zo strany pani prezidentky, v praxi neobjavilo.

V kontraste s uvedeným zvláštne a paradoxne vyznieva 167 000 odkazov vo vyhľadávači Google pri zadaní hesla „Čaputová a LGBTI“ aj s príslušnými aktivitami na najvyššej štátnej úrovni.

Slzy môže byť úprimné aj falošné. Úprimné slzy sú pravdivé, ak aj urobíme niečo konkrétne pre odstránenie ich dôvodu.

Ak o probléme len hovoríme, sú to skôr slzy falošné – či nie, pani prezidentka?